Witamy na forum gildii Zakon Białego Lotusu, sfgame serwer 6
FAQ - często zadawane pytania.
Temat na razie skromny, ale obiecuję aktualizować w miarę upływu czasu
1. Dlaczego na forum jest tak mało działów (regulaminy i forum dla gości)?
Zapewne nie zapoznałeś/zapoznałaś się z regulaminem forum
Pełny dostęp do forum, czyli do wszystkich pozostałych działów mają tylko zarejestrowani i zalogowani użytkownicy. Żeby przeglądać inne działy musisz się zarejestrować, jednak pamiętaj: jeśli nie jesteś członkiem gildii nie możesz być użytkownikiem forum i Twoje konto zostanie usunięte!
2. Nie jestem członkiem gildii, to znaczy, że nie mogę czytać tego forum i pisać na nim?
Możesz dowiedzieć się czegoś na temat naszej gildii >>tutaj<<, lub też na specjalnym forum dla gości, możesz tam również złożyć podanie o przyjęcie do gildii.
3. Nie jestem członkiem gildii, ale założyłem/założyłam konto na forum, co teraz?
Regulamin forum jest jasny - tylko członkowie gildii mogą mieć dostęp do forum, Twoje konto zostanie usunięte.
4. Właśnie założyłem/założyłam konto, jestem nowym członkiem gildii, od czego zacząć?
Jeśli zapoznałeś/zapoznałaś się już z regulaminem gildii, a także, wiesz już coś na jej temat dzięki prezentacji gildii to może opowiedz nam coś o sobie >>tutaj<<
5. Jak ustawić avatar?
Wchodzimy w zakładkę Profil
Sygnatura/Avatar i tu zaznaczamy krateczkę "używaj avatara" oraz wgrywamy z dysku wybrany obrazek. Obrazek nie może być większy niż 60x60 pikseli.
6. Jak ustawić sygnaturkę?
W tej samej zakładce, w której jest avatar, możemy także "stworzyć własną sygnaturę" czyli podpis jaki będzie ukazywał się pod każdym waszym postem. Nie polecam tej opcji bo akurat na naszym forum sygnaturka wygląda jakby była napisana w poście a nie pod nim.
7. Jak wgrać avatara z wizerunkiem swojej postaci z Shakes&Fidget
Np. tak jak ja: w grze weszłam w opcję zmiany wyglądu postaci, kliknęłam prawym klawiszem myszki dokładnie w środek obrazka postaci, kliknęłam powiększ i zrobiłam screena, następnie wycięłam z niego sam wizerunek postaci i zmniejszyłam rozmiar obrazka do wymaganej na forum wielkości avatara. No i wgrałam gotowy obrazek jak w pkt. 5.
8. Co oznacza kolor i nazwa nad moim nickiem?
Administrator należący do grupy Administratorzy oraz Moderator należący do grupy Moderatorzy to rangi dla osób zajmujących się obsługą techniczną forum.
Gość należący do grupy Goście, to ranga dla niezarejestrowanych na forum osób.
Nowy na forum należący do grupy Nowi użytkownicy, to ranga dla użytkowników, którzy napisali poniżej 5 postów.
Użytkownik należący do grupy Użytkownicy to ranga dla osób którzy napisali co najmniej 5 postów, ale mniej niż 20.
Aktywny należący do grupy Aktywni użytkownicy, to ranga dla aktywnych użytkowników, którzy napisali co najmniej 20 postów, ale mniej niż 80 postów.
Ulubieniec forum należący do grupy Ulubieńcy forum, to ranga dla osób wyjątkowo angażujących się w życie forum, napisali 80 i więcej postów.
Zbanowany należący do grupy Zbanowani, to ranga dla osób, które należały niegdyś do naszej gildii, ale w związku z tym, że ją opuścili mają zablokowany dostęp do forum.
MODYWIFACJA:
8. Co oznacza kolor i nazwa pod moim nickiem?
Administrator należący do grupy Administratorzy oraz Moderator należący do grupy Moderatorzy to rangi dla osób zajmujących się obsługą techniczną forum. Rangi te nie są zależne od liczby postów.
Pozostałe rangi zależne są od liczby napisanych postów i zmieniają się automatycznie:
RANGA: WYMAGANA LICZBA POSTÓW
Nowy na forum 0
Użytkownik 1
Aktywny 25
Ulubieniec forum 50
Ekspert 100